Sobota na Norisringu: Rastovi vyšel strategický risk a vítězí

© DTM Media

Do sobotního závodu odstartoval z prvního místa Jack Aitken, ovšem v průběhu závodu zamíchal pořadím déšť. Závodníci, kteří zůstali na slickách až do konce, slavili.

Aitkenovi se start povedl a první pozici si obhájil. Přestože na něj druhý Shledon van der Linde útočil, dokázal se vpředu udržet až do zastávek v boxech. Mezitím bylo hlášeno, že má právě v oknu pro pitstop začít pršet. Poté, co všichni absolvovali povinný pitstop, převzal vedení van der Linde.

Déšť opravdu přišel a jezdci začali mít problémy se udržet na trati. Aitken se propadl až na třetí místo a jako většína soupeřů zajel do boxů pro pneuamtiky do mokra. Do čela se dostal Rast na slickách. Podmínky byly ale proměnlinvé, tak se Rast rozhodl zůstat na bezdrážkových gumách až do konce.

Velmi pěkný souboj předvedli van der Linde, Luca Engslter, Mirko Bortolotti a Nicki Thiim, přičemž všechy tři Lamborghini Jihoafričana překonaly a odsunuly ho na šesté místo. Do cíle však dojel až za svým bratrem Kelvinem.

Risk se Rastovi vyplatil a získal první vítězství v letošní sezóně. Stejnou strategii zvolili i druhý Franck Perrera a Luca Engsler. Rovněž profitoval také Maximilian Paul, který startoval 18. a nakonec uzavřel nejlepší desítku. Polesitter Aitken skončil až osmý.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*


*